Голяма шатра е на косъм да падне от покрива на жилищна

...
Голяма шатра е на косъм да падне от покрива на жилищна
Коментари Харесай

Екстремно време: Шахта е на косъм да падне от покрив на сграда във Варна

Голяма шатра е на косъм да падне от покрива на жилищна кооперация във Варна поради мощния ураганен вятър. Очаква се екипи да дойдат и да я отстранят.

В града е обявено бедствено състояние поради влошената метеорологична конюнктура. Поривите в пика на бурята доближават 130 км/ч. 

Ураганният вятър е с пориви до 100 км/ч

43-годишна жена загуби живота си, откакто дърво падна върху нея късно нощес. Фаталният случай се случи, до момента в който тя се е прибирала към дома си.

Снимка: bTV

„ Паднали клони я затискат и я удрят в региона на главата, като тя е умряла на място “, каза гл. контрольор Христо Захариев, шеф на Първо РУ-Варна.

Клони са паднали и върху пристигналия на мястото медицински екип. 

„ Докторът е ударен в региона на рамото, освободен е за домашно лекуване. Малко по-тежко е потърпевш лидерът на колата за спешна помощ, който е с фрактура на ключицата “, добави гл. контрольор Христо Захариев.

До момента са постъпили над 1000 сигнала в целия град. Всички екипи са на терен, като предпочитано се разчистват пътищата.

„ Имаме извънредно доста паднали клони, дървета, билбордове в целия град, има доста улично осветяване, стълбове, които са паднали, както и светофарни уредби и доста други неща, които силнит ентусиазъм напразно е съборил “, сподели Светла Златева, представител на ОДМВР-Варна.

Няма бедстващи хора, само че през нощта пожарникарите са изнасяли даже и деца от коли. Усложнена е ситуацията и в региона, където има снегонавявания. 
Над 100 автомобила са с нанесени от вятъра вреди. Пострадали са и покривите на две учебни заведения.

Властите чакат обстановката да се успокои през следобедните часове. Кризисният щаб обмисля дали понеделник да бъде разгласен за неучебен ден.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР